Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Σε ψυγείο κρεάτων η σορός του Καντάφι..!!

Τις σορούς του πρώην ηγέτη των Λιβύων και του γιου του επιθεώρησε ο πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ και άλλοι αξιωματούχοι.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου, Αλί Ταρχούνι, η κηδεία του Λίβυου συνταγματάρχη έπρεπε να καθυστερήσει.
"Τους είπα να το κρατήσουν στην κατάψυξη για μερικές ημέρες. Για να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν όλοι πως είναι νεκρός", δήλωσε.
Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχεται η Τρίπολη από τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Λίβυου συνταγματάρχη, μετά τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία εμφανίζεται ο Μουαμάρ Καντάφι, ζωντανός στα χέρια των αντικαθεστωτικών.

 
Έρευνα ζητά και η χήρα του Καντάφι

Τη διεξαγωγή έρευνας, για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι, ζήτησε από τον ΟΗΕ και η χήρα του, Σάφια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός που πρόσκειται στον Καντάφι.
"Καλούμε τα Ηνωμένα Εθνη να ερευνήσουν τις συνθήκες του θανάτου του μουτζαχίντ (ιερού πολεμιστή) Μουάμαρ Καντάφι", δήλωσε η Σάφια Καντάφι σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al Rai.
"Είμαι υπερήφανη για το θάρρος που επέδειξε ο σύζυγός μου και οι γιοί μου που αντιμετώπισαν την επιθετικότητα 40 χωρών και των αντιπροσώπων τους επί έξι μήνες και πέθαναν ως μάρτυρες," είπε η Σάφια.
Η Σάφια Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία μαζί με την κόρη της Αΐσα και δύο από τους γιους του Καντάφι, τον Χάνιμπαλ και τον Μοχάμεντ, τον Αύγουστο που οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Διαφωνούν για την "τύχη" της σορού
Λίβυοι αξιωματούχοι διαφωνούν σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει με τη σορό.
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ανακοινώσει, ότι η κηδεία του Μουαμάρ Καντάφι θα είναι μυστική και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα επιχειρήσει πόντιση της σορού στη θάλασσα, όπως είχε γίνει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν,  ώστε να μην μετατραπεί ο τάφος του σε "τόπο προσκυνήματος".
Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Los Angeles Times, ο έκπτωτος Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, που σκοτώθηκε την Πέμπτη στη Σύρτη, διοχέτευσε μυστικά από τη Λιβύη για επενδύσεις στο εξωτερικό τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο αυτού που εκτιμούσαν οι δυτικές κυβερνήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου