Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς μετρό, λεωφορεία και τραμ την Τρίτη

Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται την Τρίτη. 24ωρη απεργία σε όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν οι εργαζόμενοι. Στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό
Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων στον τομέα των μεταφορών ανοίγει την Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας προγραμματίζουν 24ωρη απεργία σε όλα σχεδόν τα μέσα.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποφάσισαν 24ωρη απεργία σε όλα σχεδόν τα μέσα, αντιδρώντας στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και τη μισθωτή εφεδρεία που αποτελεί ήδη νόμο του κράτους.
Την απόφαση για τη νέα απεργία σε Μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων την Παρασκευή ενώ σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να εγκριθεί και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του κάθε μέσου ξεχωριστά.
Σημειώνεται ότι ο Ηλεκτρικός θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 12.00 έως και τις 16.00.
Ήδη, σύμφωνα με τα Νέα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό (Σωματείο Λειτουργίας) επικύρωσαν από την Κυριακή την απόφαση για απεργία.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς, όπως τονίζουν, "η εφαρμογή αυτού του νόμου, εκτός του ότι οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, θα οδηγήσει και σε λουκέτο τις αστικές συγκοινωνίες, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για την εκτέλεση των δρομολογίων".
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας. Τα προβλήματα αναμένεται να είναι μεγαλύτερα κυρίως στις αστικές συγκοινωνίες των μεγάλων πόλεων.
Αντίθετα, όσον αφορά τις μετακινήσεις με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, Σοφοκλή Φάτσιο, δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια, καθώς το 90% των λεωφορείων κινείται από τους ιδιοκτήτες.
Επί ποδός βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι προαναγγέλλουν απεργίες διαρκείας, εφόσον το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των δύο κλάδων κατατεθεί στη Βουλή χωρίς αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου