Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Μαθητής έστειλε στο νοσοκομείο το διευθυντή


Με τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, νοσηλεύεται διευθυντής σχολείου. Προσπάθησε να πείσει μαθητές να λήξουν την κατάληψη
Άλλο ένα περιστατικό βίας και ανεξέλεγκτης οργής ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Πτολεμαΐδα της Κοζάνης, με πρωταγωνιστή έναν μαθητή Γυμνασίου.
Συγκεκριμένα, μαθητής σε υπό κατάληψη γυμνάσιο έστειλε στο νοσοκομείο τον διευθυντή του σχολείου, όταν εκείνος επιχείρησε να συζητήσει με τους καταληψίες για να τους ζητήσει τον λόγο βλέποντας να καίνε θρανία .
Με μια κουτουλιά στο πρόσωπο, ο 14χρονος μαθητής έσπασε τα γυαλιά του καθηγητή του και τον τραυμάτισε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει τρία ράμματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, να αναστατωθούν η σχολική κοινότητα και η τοπική κοινωνία, και να απειλείται με παραδειγματική τιμωρία ο δράστης, ο οποίος έχει ιστορικό ανάρμοστης συμπεριφοράς.
Το πρωτοφανές επεισόδιο έγινε το πρωί της Τετάρτης στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, το οποίο είχαν καταλάβει μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο διευθυντής του σχολείου είδε καταληψίες μαθητές να καίνε θρανία στην αυλή και ζήτησε να μπει για να μιλήσει με μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.
Ενας από τους μαθητές ξεκλείδωσε το λουκέτο και άνοιξε την πόρτα, ο διευθυντής εισήλθε στο προαύλιο και άρχισε να εξηγεί στους μαθητές τους λόγους για τους οποίους πρέπει να λήξει η κατάληψη, εκφράζοντας την άποψη πως είναι μειοψηφία όσοι επιθυμούν τη συνέχισή της.
Αυτό εξόργισε τον μαθητή της Γ' Γυμνασίου και μέλος του 15μελούς συμβουλίου, ο οποίος στάθηκε μπροστά στον διευθυντή και τον χτύπησε αναίτια με το κεφάλι στο πρόσωπο.
Η αστυνομία, που ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κίνησε τη διαδικασία δίωξης του μαθητή με τον σχηματισμό δικογραφίας, ενώ ο διευθυντής του σχολείου συγκάλεσε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για να αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στον 14χρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου