Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

CIAO SUPER SIC

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας της Μαλαισίας, η κάμερα έκανε κοντινό στον Σιμονσέλι. Ο Super Sic, σήκωσε μια πινακίδα η οποία παρότρυνε τους θαυμαστές του να επισκεφτούν τη νέα του ιστοσελίδα. Λίγες ώρες αργότερα, μπαίνοντας στο http://www.marcosimoncelli.it/, η φωτογραφία του Σιμονσέλι ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει ο σημερινός αγώνας δεσπόζει και από κάτω αναγράφεται το τελευταίο αντίο στον Ιταλό αναβάτη: CIAO SUPER SIC...
ciao2
Οι πρώτες αντιδράσεις για το χαμό του Σιμονσέλι
Ο θάνατός του έσκασε σαν «βόμβα» στον χώρο του παγκόσμιου Αθλητισμού γενικότερα. Στην Ιταλία αποφασίστηκε στα σημερινά παιχνίδια του Campionato αλλά και του πρωταθλήματος βόλεϊ, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Σιμονσέλι.
Τα μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Ιταλού αναβάτη είναι εκατομμύρια. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τα Moto Gp, Τζάκομο Αγκοστίνι, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω λόγια. Πάντα έπειτα από τέτοιες καταστάσεις όλα είναι δύσκολα. Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι πως ένας νέος έχασε τη ζωή του για αυτό που αγαπάει, το οποίο γνώριζε πως είναι επικίνδυνο».
Λίγη ώρα πριν την επιβεβαίσωη του θανάτου του, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Κέισι Στόνερ, είπε στο BBC: «Μόλις τώρα είδα τις εικόνες. Δεν ξέρω ρτι να πω. Όταν βλέπεις πως το κράνος εκτοξεύεται, είναι πολύ κακό σημάδι».
Ο οδηγός των WRC, Μάλκολμ Γουίλσον ο οποίος θα έδινε το αυτοκίνητό του στον Σιμονσέλι προκειμένου να το πιλοτάρει στο Ράλι της Μόντσα, τόνισε: «Η μέρα έχει επισκιαστεί από τον άδικο χαμό του Μάρκο. Πριν λίγες εβδομάδες είχε επισκεφθεί την M-Sport για να οδηγήσει ένα Fiesta RS WRC. Έδειχνε τόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος σε όλους μας. Είμαστε συγκλονισμένοι από το χαμό του και στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του».
Αξίζει να σημειωθεί πως συντετριμμένος ήταν και ο αντίπαλός του μέσα στην πίστα, αλλά κολλητός του εκτός από αυτή, Βαλεντίνο Ρόσι.
Ο «γιατρός» ο οποίος είχε και εμπλοκή στο δυστύχημα που στέρησε από τον Super sic τη ζωή, ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ποτέ ξανά στα Moto Gp.
Τέλος, ο Νίκι Χέιντεν, είπε: «Είναι μια φοβερή μέρα για όλους μας. Είδα την πτώση του Μάρκο και τους δύο αναβάτες που τον χτύπησαν. Ο πόνος είναι μεγάλος. Στην πίστα όλοι είμαστε αδέρφια, είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας. Η οικογένειά του πρέπει να φανεί δυνατή. Θα είμαστε όλοι δίπλα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου