Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


Με στόχο την αναγέννηση των εμβληματικών κτηρίων του κέντρου της Αθήνας, το ξενοδοχείο "La Mirage" τίθεται πλέον στην αποκλειστική χρήση από φοιτητές. Χαμηλά ενοίκια και υψηλή ασφάλεια για τους νέους υπόσχεται ο δήμαρχος Αθηνών
Σε φοιτητικές - νεανικές κατοικίες θα μετατραπεί το πρώην ξενοδοχείο "La Mirage" στην Ομόνοια, στο πλαίσιο των δράσεων που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης είχαν την Παρασκευή συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, με θέμα τη σχετική προγραμματική σύμβαση.
Το πρώην ξενοδοχείο "La Mirage" ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.
Στόχος είναι, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τα πρώην εμβληματικά κτήρια του κέντρου της Αθήνας να επαναχρησιμοποιηθούν, ώστε να προσελκυσθούν νέοι άνθρωποι με δυναμική παρουσία και να ξαναγεννηθεί η περιοχή της Ομόνοιας.
Το κτήριο προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει ως άτυπο ξενοδοχείο, θα παρέχει όλες τις βασικές εξυπηρετήσεις με ενοίκιο στην τιμή των 200 ευρώ το μήνα, υψηλή ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και μεγάλο εστιατόριο.
Με επιπλέον χρέωση θα υπάρχει η δυνατότητα παροχών ξενοδοχειακού επιπέδου, όπως καθαριότητα δωματίου και φροντίδα ρουχισμού.
Στόχος είναι να γίνει η επισκευή και να προετοιμαστεί ο εξοπλισμός του ταχύτατα, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή του τον επόμενο Σεπτέμβρη, οπότε θα ξεκινήσει και η νέα πανεπιστημιακή χρονιά.
Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το Πράσινο Ταμείο, φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ενώ διερευνάται και δυνατότητα ανεύρεσης κι άλλων πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου