Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Κατηγορώ σε ΟΛΜΕ για τα μαύρα περιβραχιόνια

Κατηγορώ σε ΟΛΜΕ για τα μαύρα περιβραχιόνια

Με μία ανοιχτή επιστολή επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να σβήσει τη φωτιά στο χώρο της Παιδείας. "Να σεβαστούν τον εορτασμό της εθνικής επετείου και όχι να προβούν σε τηλεοπτικές εντυπώσεις", προτρέπει το υπουργείο τους εκπαιδευτικούς
Κάλεσμα να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό προς τον εορτασμό της εθνικής επετείου, απευθύνει το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ έχει καλέσει όλους τους δάσκαλους και καθηγητές να φορούν μαύρο περιβραχιόνιο, προκειμένου να συμπαρασταθούν με τον τρόπο αυτό στην άσχημη κατάσταση της χώρας και τη μαύρη και αδιέξοδη οικονομική κατάσταση.
Ωστόσο, σε επιστολή του το αρμόδιο υπουργείο επιδιώκει να σβήσει τις αντιδράσεις, οι οποίες άλλωστε, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, αποτελούν μόνο "μέσο τηλεοπτικών εντυπώσεων".
Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:
"Ξεκινούν αύριο Παρασκευή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για σχεδιασμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, καλεί όλους να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου.
Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας  το εθνικό "εμείς" και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό "εγώ".
Σε αυτήν τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά να δώσει και πάλι το παράδειγμα συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα.
Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο.
Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου